EFF: bedrijven als Cloudflare moeten online content niet controleren

De EFF benadrukt dat online acties voor echte schade in de echte wereld kunnen zorgen, maar dat infrastructuurproviders zelden in een positie zijn om die te beoordelen

Sorry maar we hebben een hele sector genaamd Cybersecurity die zich hier mee bezighoud hoe zo niet in een positie om iets te beoordelen? Als iemand een DDOS doet omdat iemand anders zijn haar mening niet aanstaat of een defacing uitvoerd dan moet ik maar niks doen als beheerder want vrijheid van meningsuiting?

Als content strookt met gestelde terms and conditions of wetgeving dan mag het simpel weg niet dan doet de mening van een klant er niet toe zolang de beslissing getoetst is. Ze kunnen uiteraard altijd bezwaar aan tekenen maar het is niet hun infrastructuur.

Ben het vaak met EFF eens als het aankomt op privacy kwesties maar ik kan het bedrijven niet kwalijk nemen dat ze beleid volgen. Hoe dom dat beleid ook is dan moet je je protest focussen op de gene die daar over gaan de beleidsmakers.

Het aanhalen van Kiwi farms is echter een volstrekt onzinnig voorbeeld wat niet bepaald de argumentatie bevorderd.
Daarbij ging het om bewezen aansporing tot zelfmoord van minimaal drie mensen wat gedoogd, en zelfs bemoedigd werdt door de beheerders bij Kiwi farms.

Dat valt al lang niet meer onder vrijheids van meningsuiting dat gaat over levensberoving.
Of simpeler gezegd Blij zijn dat iemand er niet meer is is een mening eentje naar mijn mening wansmakelijke maar het is een mening. Iemand lastigvallen tot die zichzelf in de fik steekt is geen mening maar een criminele actie.

Dailystorm was een grijzer gebied tot men actief valse publicaties ging plaatsen over bomaanslagen en daders dan hebben we het over laster.

Switter is naar mijn optiek een verkeerde beslissing geweest maar de schuld over het weren daarvan kan je heel makelijk vinden in de FOSTA/SESTA wetgeving. EFF heeft daar (met andere organisaties) bewonderingwaardig tegen gestreden maar hun rechtzaken zijn verworpen. Je kan dan niet verwachten van een ander bedrijf dat deze even beslist om wetgeving niet te volgen en alle financiele schade op zich neemt over iets waar je net een bezwaar van hebt verloren.

Dit is in mijn optiek dan ook echt een slecht geargumenteerd artikel waar ik het volledig met de kern van de boodschap eens ben dat dit soort zaken veel te vaak voorbode zijn van censuur en misbruik van beslissingen maar zolang ze geen blokkeringen aan halen waar juridisch de beslissing van ook werkelijk is teruggefloten heb je niet echt een case.

Bron: Security.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12Privacy.nl