Duitse overheid wijst burgers op unieke wachtwoorden en automatisch updaten

Veel Duitse burgers laten na om belangrijke beveiligingsmaatregelen te nemen, zoals het gebruik van een uniek wachtwoord voor elk account en het automatisch installeren van beveiligingsupdates, zo stellen de Duitse politie en het Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI), onderdeel van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken, op basis van onderzoek onder tweeduizend Duitsers.

Deelnemers aan het onderzoek werd gevraagd wat ze doen om zich tegen online dreigingen te beschermen. Iets meer dan de helft maakt gebruik van een up-to-date virusscanner en een veilig wachtwoord. Het toepassen van multifactorauthenticatie wordt door slechts 38 procent gedaan en 34 procent laat beveiligingsupdates automatisch installeren. Ongeveer een kwart maakt geregeld back-ups.

Verder blijkt dat 41 procent van de ondervraagde Duitsers hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts gebruikt en vier procent heeft voor alle accounts hetzelfde wachtwoord. Tevens gaf 29 procent van de deelnemers aan dat ze ooit slachtoffer van cybercrime zijn geworden. Volgens de Duitse politie en het BSI is het belangrijk dat burgers beveiligingsupdates installeren en voor elk account een ander wachtwoord gebruiken.

Image

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl