Duitse overheid keurt iPhone goed voor verwerken geclassificeerde informatie

Door Anoniem: Het vrijgeven van commercieel verkrijgbare producten voor het verwerken van informatie met speciale beveiligingseisen is een noviteit waarmee in de toekomst op maat gemaakte mobiele oplossingen voor veilige digitalisering snel en kosteneffectief kunnen worden ontwikkeld”,

Totaal onbegrijpelijke quote. Hij speelt met een fanboy telefoontje, raakt opgewonden en denkt het ei van Columnus gevonden te hebben.
IS de BSI een sociale werkplaats?

Hoezo kosteneffectief. Dat de appeltjes veel en veels te duur zijn, is algemeen bekend. Dat ze technisch jaren achterlopen ook.
Waar haalt hij “kosteneffectief” vandaan? Welke kosten zijn er onderzocht dan?

Is dit niet gewoon een bizarre advertorial van die sekte van appel.

Hoezo zou dit slecht zijn?
Weet je wat het kost om een eigen telefoon te ontwikkelen die dan wel goed genoeg zou zijn?
Het is gewoon de goedkoopste manier om zekerheid op veiligheid te verkrijgen.

BSI is een betrouwbare organisatie.
Apple is een verdienmodel (je verwijt een hond toch niet dat die blaft?) en levert ook nog eens redelijk goed beveiligde spullen die ook jaren voorzien worden van veiligheid updates.

Blijkbaar vindt BSI de veiligheid goed genoeg voor “Officieel Gebruik”.
Met deze goedkeuring kan de Duitse ambtenaar met voldoende zekerheid over de veiligheid samenwerken met vele andere Duitse ambtenaren en vele andere niet-ambtenaren met hetzelfde apparaat.

Het zegt niet of dit goed genoeg is voor hun Duits Vertrouwelijk, Duits Confidentieel, Duits Geheim of Duits Zeer Geheim. En dat zal niet het geval zijn.

Bron: Security.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12Privacy.nl