Door ransomware geraakte tandartsketen heropent vandaag eerste praktijken

Door Anoniem: Je hoorde vroeger nooit over een datalek toen er nog geen computers waren en er nog met mappen dossiers werd gewerkt.
Tsja, elk voordeel heeft zijn nadeel.

Vroeger geen datalekken? zo’n 45 jaar geleden had het beestje niet die naam. Ik ben nog van de generatie ‘schrijfmachine en carbonpapier’ en kan je zeggen: je hoorde er waarschijnlijk niet over omdat men er niet bij stilstond.
In de jaren zeventig vorige eeuw werkte ik bij een bedrijf (waarvan ik uiteraard de naam niet noem) waar niet meer ter zake doende, meer dan 7 jaar oude administratie in een van de 1100 liter afvalcontainers terecht kwam. Daar kwam zelfs geen papierversnipperaar aan te pas. Ander voorbeeld: Tijdens de grofvuilzaterdag in een gemeente waar ik indertijd woonde, bood iemand de spreekwoordelijke ‘aanhanger’ vol met gevulde Leitz dossiermappen aan bij de kraakwagens. Het ging gewoon zo mee in de vrachtauto van het ‘oudpapiermenneke’

De doorsnee mens of werknemer dacht er niet aan dat het mogelijk was dat anderen die gegevens konden misbruiken. Pas veel later is het systeem van gewaarborgde dossiervernietiging algemeen gangbaar geworden.

Dus denk niet dat er in het ‘analoge tijdperk’ geen gegevens lekten of misbruikt werden. Te denken valt aan afpersers die dreigden confidentiële papieren te overhandigen aan belanghebbenden tot grote (im)materiële schade van hun slachtoffers als zij de geëiste dwangsom niet betaalden.

Bron: Security.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12Privacy.nl