D66 wil TikTok op werktelefoons van ambtenaren verbieden

D66 wil dat TikTok wordt verboden op de werktelefoons van ambtenaren. De partij heeft hier staatssecretaris Van Huffelen van Digitalisering om gevraagd. Aanleiding voor het verzoek is de beslissing van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om de populaire video-app op werktelefoons van beleidsmakers en ander personeel te verbieden. Volgens de Amerikaanse autoriteiten vormt TikTok een veiligheidsprobleem.

“Deelt u de mening dat het onduidelijk is in hoeverre de gegevensbescherming van TikTok voldoet en
dat de Chinese applicatie daarmee een potentieel hoog veiligheidsrisico heeft?”, vraagt D66-Kamerlid vandaag aan de staatssecretaris. Ze wil ook weten wat Van Huffelen vindt van de ontwikkeling in de Verenigde Staten om publieke vertegenwoordigers te verbieden TikTok op hun mobiele werktelefoon te hebben en of ze dit ook aan Nederlandse volksvertegenwoordigers zou adviseren.

“Bent u bereid medewerkers van de Rijksoverheid en andere overheidsambtenaren te verbieden de applicatie TikTok op hun mobiele werkdevice te hebben, om op die manier potentiele risico‚Äôs te verkleinen?”, vraagt het D66-Kamerlid als laatste, die ook via Twitter oproept tot een verbod. “Laten we het zekere voor het onzeker nemen en TikTok verbieden op de werk devices van ambtenaren.” De staatssecretaris heeft drie weken om met een reactie te komen.

Bron: Security.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12Privacy.nl