CDA wil recordboete Belastingdienst inzetten voor naleving AVG

Het CDA zou graag zien dat de recordboete die de Belastingdienst kreeg opgelegd wegens een zwarte lijst wordt gebruikt voor maatregelen die ervoor zorgen dat de fiscus de AVG in de toekomst niet meer overtreedt. Dat blijkt uit Kamervragen die CDA-Kamerlid Van Dijk aan staatssecretaris Van Rij over de AVG-boete en achterliggende geldstromen heeft gesteld.

In de eerste plaats is een boete van de ene overheidsdienst opgelegd aan een andere overheidsdienst, met twee worden treffend te definiĆ«ren. In de volksmond heet zoiets “broekzak-vestzak” En dan nog de pathetische aandoende wens van het CDA, dat de fiscus de AVG in de toekomst niet (nooit) meer overtreed. Politiek is een noodzakelijk kwaad geworden, we kunnen er niet zonder, want de samenleving moet ordentelijk worden bestuurd, maar het is het zorgelijk te zien, hoe een academische elite er een zootje van maakt. We hebben een minister van financiĆ«n, die het verschil tussen debet en credit niet eens lijkt te weten, een minister van defensie die het verschil tussen een soldaat en generaal niet kent. Zo maar een paar politieke benoemingen door middel van politieke ruilhandel, in plaats van vakmensen op de juiste plek.

En wat te denken van de directeur van onze luchthaven Schiphol, Dick Anne Benschop (PvdA), ja ook een oud politicus, kijk maar eens op zijn Wikipedia pagina, die de chaos op Schiphol voor de zomervakanties denkt te kunnen oplossen, door gewoon vluchten te laten schrappen, in plaats van het enige juiste te doen, namelijk het personeel beter te betalen. Rode draad, is dat politieke benoemingen op maatschappelijk en logistieke onmisbare bedrijfssectoren tot dit soort wanbeleid leid, en uiteindelijk tot chaos. En de heer Benschop zelf verdiende in 2019 bruto 594.000 euro

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl