CDA wil opheldering over rol Nederlandse servers bij cyberaanvallen

Kleutertje Luister.

Hoi lieve kindjes van de powlietiek, vandaag is het niet tekenen of bloemetjes en bijtjes, vandaag gaan we het hebben over kompjoeters en internet! Dus al die mobieltje uit, of je gaat de gang op.

Kompjoeters bevatten data. Gegevens. Programmas (ook wel algoritmes genoemd, wat wat ander is dan een app, en nou uit die mobiel en luisteren!). Wat knap is aan kompjoeters is dat ze gegevens kunnen veranderen. Honderd miljoen miljard maal per seconde, nog hoger dan de lucht!

Als je naar iets uit een kompjoeter kijkt dan kan het al lang niet meer bestaan. Of iets heel anders zijn ineens. En als iemand anders kijkt kan het ook weer helemaal anders zijn. Het is net als de sterretjes in de lucht. Je kunt ze zien, maar dat licht heeft er honderd miljoen miljard jaar over gedaan. Nog hoger dan de lucht! Dus het is helemaal niet zeker of die sterretjes nog wel ├ęcht bestaan! Dat heb je met gegevens in kompjoeters ook.

Als je een vriendje een website laat maken op jouw kompjoeter dan is dat best wel eng. Want wat daar op staat kan honderd miljoen miljard keer anders zijn. Of helemaal niet meer bestaan.

Als dan de politie komt vragen waar jij mee bezig bent, met je vriendje op je kompjoeter, en wat ineens heel de wereld kan zien, dan is dat omdat de polities soms wat lui zijn en het helemaal niet willen snappen. Terwijl wat ze zeggen wel eens helemaal niet meer kan bestaan. Of iedereen ziet wat anders. En wat nu. Zei Pietje Cru. Het enige wat de polieties dan nog kunnen is zeggen dat alle kompjoeters verboden zijn. Maar wie gaat dan hun loonstrookje printen?

Wat nog erger is zijn politici die het ook niks meer kan schelen. En rustig mekaar vragen gaan stellen dat je voortaan honderd miljoen miljard keer op je computer let. Per seconde. En dan ook nog wat iedereen daar op doet. Nog hoger dan de lucht achter de lucht. Dan scheelt het niet veel of ze maken daar ook nog een wet over.

Terwijl dat dus helemaal niet kan, want je moet ook nog tijd hebben voor tandenpoetsen en op tijd naar bed.

Dat begrijpt elk kind.

Bron: Security.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12Privacy.nl