CBS: 97.000 Nederlanders werden slachtoffer van spoofing in 2021

Door Quink:

Door Anoniem:

Door Quink: Daar komen zo dadelijk weer de opmerkingen: “maar mij overkomt dat niet!”

Hoeveel van die 97.000 mensen verklaarden dat in volledige zelfoverschatting ook? Dáár zullen wij nooit het antwoord op horen, of zullen we maar aanhouden 17,84%. ofwel ruim 17.000 mensen?
Dat is de stand van zaken poll deze week op 22-09-2022 om 12:00 uur 🙂

Ik heb er zo mijn eigen gedachten over, waaruit ik voor mijzelf concludeer: Tot nu!!… is het mij niet overkomen dat ik val voor social engineering….

het is je nog niet overkomen… voor zover je weet.

Rare opmerking… “voor zover je weet”.
Natuurlijk weet ik het voor zover. Neem jij bij mij de telefoon op? Lees jij mijn email? Surf jij voor mij op het internet? Open jij mijn post (social engineering kan ook worden geëxploiteerd per briefpost) etc.

Tot nu, en dat is exact 23 september, 10:02 uur, heb ik alleen meermaals de telefonische Amazon phish meegemaakt: “Hello this is Daniel from Amazon.com bla bla bla”… waarbij ik de verbinding verbrak.
Of ik vanaf heden, 23 september 10:02 uur, wél slachtoffer wordt van phishing, kan ik niet zeggen. Het is mogelijk.. of niet. Dát is mijn punt.

Je interpreteert de opmerking verkeerd.

Je claimt dat het jouw tot het moment van schrijven nooit gebeurd is. Maar weet je dat 100% zeker?
Is alles verklaarbaar en gecontroleerd. Geen enkele geldstroom is ook maar een moment aan je aandacht ontschoten. Alle betalingen kloppen en je hebt daar goederen of diensten voor ontvangen als tegenprestatie. Er is nooit iets verloren gegaan, vermist geraakt, ed.
Idem: collectes en inzamelingen zijn gecontroleerd dat ze echt zijn. etc etc etc

Het is namelijk mogelijk dat iemand wel slachtoffer geweest is (in het verleden), maar dat die persoon dat niet gemerkt of beseft heeft. Daar doel ik op.
Ter illustratie: “The Sting”.

De enige gevallen die aan het licht komen, zijn de gevallen waarbij mensen het gemerkt hebben (tijdens of erna) dat ze opgelicht zijn. En dan nog alleen die mensen die zich daar niet voor schamen en er dus ruchtbaarheid aan geven. (maar dat is een andere discussie)

Bron: Security.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12Privacy.nl