Busvervoerder Qbuzz laat reizigers voortaan ook via bankpas inchecken

Door Open source gebruiker:

Door Anoniem:

Door Anoniem: Je kan ook voor het OV een extra bankpas nemen bij je bank. Dat is altijd nog gemakkelijker als de OV Chipkaart beheren.

Kun je eens uitleggen wat er te ‘beheren’ is aan de OV chipkaart, en wat daar moeilijk aan is ?
Je kunt een OV chip ook direct aan je bankrekening koppelen, zodat je geen saldo beheer hoeft te doen .

Verder lijkt deze optie (gewoon reizen voor de volle prijs) me gericht op de incidentele reiziger – die juist niet tevoren een “andere” pas (OV chip) wil nemen, en ook niet allerlei abonnementen erop heeft .

Welke doelgroep zie jij dan van mensen die GEEN ov chip kaart willen nemen maar wel de moeite (en kosten) nemen van een extra bankpas puur om met de bus te gaan ?

(een extra pas kost, bij de ING, 1.10 per maand. 13.20 per jaar. Een ov chip pas op naam kost eenmalig 7.50 en is vijf jaar geldig.)

Ga jij een buitenlander uitleggen wat een ov pas is en hoe die te gebruiken.
Voor NL er is allemaal niet zo moeilijk, hoe is het voor toeristen, arbeidskrachten uit het buitenland.
Of mogen die niet met openbaar vervoer.

Dat is best een argument zijn voor “werkt met bankpas” , maar degene op wie ik reageerde wilde speciaal voor OV gebruik een EXTRA bankpas nemen – en dat vanwege ‘beheer van OV kaart’ .
Dat mag uitgelegd worden , waarom en voor wie een extra bankpas een betere optie is.

Het enige ‘beheer’ concept dat ik zie is (bij een anonieme kaart of saldo gebaseerde persoonlijke kaart) is genoeg op je saldo letten , zodat je tijdig bijvult.

Overigens is een prepaid saldo gebaseerd systeem ook niet zo bijzonder hoor – Ik heb in een hoop buitenlanden ook mijn weg kunnen/moeten vinden in een OV systeem .

Soms ook met prepaid saldo kaarten , soms rit-kaarten in een zone-stijl systeem . Soms exacte rit-kaarten van halte tot halte. Soms moeten leren dat je binnen “het systeem” (dwz – voor de poortjes naar ‘buiten’) moet bijvullen om weer naar buiten te kunnen als je kaartje te laag was voor het station waar je uitstapte .
Het kost de eerste keer iets meer tijd om te leren hoe het werkt voordat je ingestapt bent.

Voor ‘buitenlandse bezoekers’ hoop je dat het geheel ook werkt met hun passen , of zo niet dat de communicatie duidelijk genoeg is welke stijl pas werkt – je ziet met regelmaat touristen ontdekken dat een creditcard niet bij een pinterminal werkt.

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl