“Brussel schetst angstbeelden om grote privacyschendingen te rechtvaardigen”

De techniek leidt tot een verzwakking van de encryptie. Dat is het voornaamte bezwaar. Men zet de deur op een kier voor vijandelijke statelijke actoren en de georganiseerde criminaliteit. Als het in de verkeerde handen valt, dan kan het ook worden gebruikt door een (toekomstig) repressief regime. Het systeem kan i.p.v. van verboden beeldmateriaal evengoed ook de portretfoto van een kritische journalist of dissident misbruiken, om die persoon daarmee op te sporen.

Lees verder het commentaar van EDRi.org of het NRC artikel van 11 mei j.l. Het laatste woord is er nog niet over gerept.

Dus men zal binnen niet al te lange tijd ieder zijn telefoon via een app opdrachten kunnen geven om intern op de telefoon de app al jouw Fotos te laten scannen.

Niet alleen op Kinderfotos (daar gaat het altijd om bij “ze”) maar stel jij bent kritisch en wilt niet mee doen met het controlespel (dat komen gaat) en iemand binnen de surveillancewereld zet jouw naam op ” de lijst”. Wat dan? Stel je hebt een foto gedeeld van een van hun of wat dan ook. Of er komt een Europese Putler aan de macht.

Met deze nieuwe tools kunnen ze dus de opdracht geven aan tientallen miljoenen telefoons met whatsapp om te zoeken naar een hash over het fotobestand dat ze zoeken.

Zo vinden ze een naald in een hooiberg. Wie zegt dat dit voor “terreurbestrijding” wordt gebruikt?

We worden al jaren voorgeloven over alles dus ook over dat zogenaamde terrorisme.

We worden alleen maar verdeeld. En de CPU kracht voor hun zoekacties worden zo uitbesteed naar uw telefoon.

Of denkt u dat omdat u geen pedo/terrorist bent uw telefoon niet als reverse zoekmachine te gebruiken?

Dan slaapt u hard op en bent u de weg kwijt qua hoe de techniek werkt.

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl