Britse nationale bibliotheek al weken offline door ransomware-aanval

De Britse nationale bibliotheek is als gevolg van een ransomware-aanval al weken offline. Daarnaast zijn bij de aanval ook interne HR-bestanden met persoonsgegevens van medewerkers gestolen. De aanval deed zich voor op zaterdag 28 oktober en zorgde ervoor dat de website, online systemen en diensten alsmede verschillende diensten ter plekke, waaronder wifi, nog altijd niet werken.

De British Library, de nationale bibliotheek van het Verenigd Koninkrijk en één van de grootste bibliotheken ter wereld, denkt dat het veel van de getroffen diensten de komende weken kan herstellen, maar stelt dat verstoringen mogelijk langer zullen aanhouden. In een update over de aanval laat de bibliotheek weten dat bij de aanval gestolen HR-bestanden inmiddels online zijn geplaatst.

Hoe de aanval kon plaatsvinden is niet bekendgemaakt. Wel zegt de British Library dat het gerichte beveiligingsmaatregelen heeft genomen om de systemen te beschermen. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat er gegevens van gebruikers zijn gestolen. Toch krijgen die uit voorzorg het advies om het wachtwoord van hun British Library-account te wijzigen en dat ook voor andere plekken te doen als daar hetzelfde wachtwoord wordt gebruikt.

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl