Botnetbestrijder Abuse.ch sluit partnerschap met Spamhaus Technology

Botnetbestrijder Abuse.ch heeft een partnerschap met Spamhaus Technology gesloten om zo te kunnen blijven voortbestaan. Abuse.ch is een platform dat zich met de bestrijding van botnets en malware bezighoudt. Het platform werd vijftien jaar geleden gestart door de Zwitserse beveiligingsonderzoeker Roman Hüssy.

Abuse.ch werd mede vanwege de trackers van de Zeus- en SpyEye-botnets bekend. Informatie van het platform wordt door allerlei bedrijven, onderzoekers, Security Operations Centers, Computer Security Incident Response Teams en Computer Emergency Response Teams gebruikt om netwerken en systemen te beschermen.

Inmiddels bestaat Abuse.ch uit vijftig servers en tweehonderd sandboxes. Elke maand genereert het platform honderddertig terabyte aan netwerkverkeer en verwerkt twee miljoen api-verzoeken per dag. Toch is het nog altijd een eenmansoperatie. Verschillende keren wist Hüssy een sponsor te vinden, maar volgens de Zwitser kan hij het project niet meer alleen in zijn vrije tijd doen.

Hüssy zocht een licentiehouder en heeft die gevonden in Spamhaus Technology, dat zich bezighoudt met de bestrijding van spam. Spamhaus zal de infrastructuur van Abuse.ch versterken en de data van het platform voor grote organisaties in de vorm van een abonnement gaan aanbieden. Voor kleine organisaties zal de data van Abuse.ch gratis blijven.

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl