Bank verzoekt klanten om iPhone-updates uit te schakelen wegens iOS 16

De Britse bank Coutts heeft klanten met een iPhone aangeraden om morgen niet te upgraden naar iOS 16 en het automatisch updaten van het toestel uit te schakelen als ze toegang tot hun online bankomgeving willen houden. Couttss is een in 1692 opgerichte private bank en vermogensbeheerder.

Morgen zal Apple iOS 16 uitbrengen, maar de digitale diensten van Coutts zijn daar nog niet klaar voor, aldus een waarschuwing van de bank. “Om toegang tot je Coutts digitale diensten te behouden adviseren we je om niet te upgraden naar de nieuwe iOS 16-versie.” Vervolgens wordt uitgelegd hoe klanten de automatische updatefunctie en het downloaden en installeren van iOS-updates kunnen uitschakelen.

Coutts stelt dat het klanten laat weten wanneer die naar iOS 16 kunnen updaten, maar geeft geen datum. Hierdoor lopen klanten risico dat ze belangrijke beveiligingsupdates missen. De afgelopen maanden zijn iPhone-gebruikers meerdere keren het doelwit van zeroday-aanvallen geweest, waarvoor Apple vervolgens updates uitgebracht. Door het advies van de bank zullen klanten deze updates mislopen.

Image

Bron: Security.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12Privacy.nl