Back-upprovider Backblaze had vorig jaar meeste uitval met Seagate-schijven

Back-upprovider Backblaze had vorig jaar de meeste uitval met harde schijven van fabrikant Seagate. Toch hoeven gebruikers en organisaties hun Seagate-schijven niet bij het grof vuil te zetten, zo laat het bedrijf weten. Backblaze geeft elk kwartaal en jaar een overzicht van hoe de gebruikte harde schijven presteren. Vorig jaar ging het in totaal om 231.000 schijven die voor het back-uppen van de data van klanten werd gebruikt.

Van de harde schijven vielen er uiteindelijk een kleine drieduizend uit. Dat komt neer op een “annualized failure rate” (AFR) van 1,37 procent. Meerdere modellen van Seagate zitten hier echter ver boven. Van de 3000 defecte schijven waren er bijna 2200 van Seagate. Volgens Backblaze komt dit deels doordat een groot deel van de oudere harde schijven van Seagate afkomstig is. Bij oudere schijven is meer uitval.

Dit wil echter niet zeggen dat Seagate-schijven niet moeten worden gebruikt. Het is namelijk belangrijk om ook met de levenscycluskosten ten opzichte van de uitval van een bepaald model rekening te houden, aldus de back-upprovider. “Seagate-schijven zijn goedkoper en hun uitval is in onze omgeving meestal hoger. Maar het uitvalpercentage is meestal niet hoog genoeg om ze minder kosteneffectief voor hun levensduur te maken”, zegt Andy Klein van Backblaze, die toevoegt dat veel Seagate-schijven net zo kosteneffectief zijn als duurdere schijven.

Image

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl