Amerikaanse overheid moet iPhones en Macs binnen twee weken updaten

Federale Amerikaanse overheidsinstanties moeten al hun iPhones, iPads en Macs binnen twee weken updaten, zo heeft het Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) van het Amerikaanse ministerie van Homeland Security opgedragen. Aanleiding voor het bevel is een actief aangevallen zerodaylek in iOS, iPadOS en macOS waarvoor Apple deze week beveiligingsupdates uitbracht.

Het CISA houdt een lijst bij van actief aangevallen kwetsbaarheden en stelt vervolgens deadlines wanneer federale overheidsinstanties de update voor het betreffende probleem moeten installeren. De lijst wordt geregeld met nieuw aangevallen beveiligingslekken uitgebreid.

Door het afgeven van een “Binding Operational Directive” kan het CISA federale Amerikaanse overheidsinstanties verplichten om beveiligingslekken op de lijst binnen een bepaalde tijd te patchen. Het overzicht is echter ook handige voor organisaties en bedrijven, aldus het CISA. In het geval van de kwetsbaarheid in iOS, iPadOS en macOS moet de betreffende update van Apple voor 25 februari zijn ge├»nstalleerd.

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl