AIVD maakt winnaars en oplossingen jaarlijkse kerstpuzzel bekend

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) heeft vandaag de winnaars en oplossingen van de jaarlijkse kerstpuzzel en juniorpuzzel bekendgemaakt. De kerstpuzzel wordt sinds 2011 op de website van de AIVD geplaatst, maar binnen de inlichtingendienst is de “breinkraker” al veel langer een traditie.

Met de kerstpuzzel wil de AIVD naar eigen zeggen “creativiteit en systematisch en logisch nadenken” bij jong en oud stimuleren. Zowel de kerstpuzzel als juniorpuzzel zijn gemaakt door het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV) van de inlichtingendienst.

De uitslag is dit keer eerder bekendgemaakt dan bij voorgaande edities het geval was. “Dit is voor een deel te danken aan een sneller nakijkproces, maar de puzzelmakers hebben ook hard gewerkt om alle inzendingen zo snel mogelijk te beoordelen”, aldus de dienst. In totaal werden er 346 inzendingen ontvangen.

Een groepje van drie puzzelaars behaalde met 99 punten de hoogste score. De winnaars slaagden er als enigen in om alle bonusopgaven goed te beantwoorden. De tweede plek wordt gedeeld door drie inzendingen die elk 96 punten wisten te behalen.

De AIVD juniorpuzzel 2021 werd door een twaalfjarige gewonnen, die een score van 94 punten neerzette. Er waren in totaal 74 inzendingen, waarvan 25 juniorinzendingen. Hoewel de juniorpuzzel in principe voor jongeren is bedoeld doen ook oudere puzzelaars mee. Hun scores zijn niet in de ranglijst meegenomen.

Bron: Security.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12Privacy.nl