ACM onderzoekt Ziggo wegens niet volledig vrije modemkeuze

“Bovendien is de drempel voor consumenten om naar een andere internetaanbieder over te stappen lager wanneer ze hun eigen modem kunnen blijven gebruiken”, zegt ACM-bestuurslid.

Maar dat is toch helemaal niet realistisch voor een Ziggo aansluiting? Als ik van mijn internet aanbieder die via VDSL2 levert wil overstappen naar Ziggo die via coaxkabel levert dan kan ik ECHT niet mijn eigen modem blijven gebruiken!
Wel mijn eigen router wellicht, omdat ik deze twee niet in 1 device heb. Maar velen zullen dat wel hebben. En dan zullen ze deze bij overstap toch echt moeten gaan vervangen of een extra modem erbij kopen en hun bestaande modem/router dan alleen nog als router gaan gebruiken.
Dat heeft allemaal weinig zin om daar zoveel effort in te steken lijkt me.
Ziggo had een deel van de access control en het splitsen van de diensten belegd in de modem/routers die ze zelf manageden.
Dat moet nu allemaal afgebroken en vervangen worden, of het verdwijnt helemaal.
(bijvoorbeeld de feature dat je als Ziggo klant van accesspoints van andere Ziggo klanten gebruik kon maken die zal door deze move ongetwijfeld sneuvelen)

Ik denk dat “de wereld” meer had gehad aan het definieren van een standaard koppelvlak, bijvoorbeeld ethernet, waarbij de provider alles levert en bepaalt wat daarvoor zit en de klant alles wat daarachter zit. En waarbij “gewone” klanten de optie krijgen om extra functionaliteit in het ISP device te krijgen (zoals router en wifi) zonder dat “veeleisende” klanten daardoor beperkt worden.

Bron: Security.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

12Privacy.nl